Меню
Количка

Препарати за лед и сняг

Категорията „Препарати за разтопчване на лед и сняг“ е предназначена за мразовития зимен период от годината. В нея могат да се намерят продукти както за възвръщане на нормалното състояние на пътища и повърхности, така и за улесняване работата на превозните средства в неблагоприятни условия. В следващите редове ще разгледаме основните групи препарати за разтопчване на лед и сняг, и ще ви дадем полезни съвети отбосно избора на конкретен артикул за вашите нужди и изисквания. В допълнение, ще разберете какви ползи и преимущества би ви донесло пазаруването на препарати за разтопчване на лед и сняг от онлайн платформата Preparati.bg.

Препарати за разтопяване на лед и сняг – видове и особеност

 

Препаратите за разтопчване на лед и сняг се разделят на няколко главни групи в зависимост от свойствата и приложенията си. Най-важна роля в класификацията на препаратите за разтопчване на лед и сняг играят методите на въздействие на съответните артикули, както и конкретния обект, към който е насочено самото въздействие (повърхност, превозно средство и т.н.). Ето кои са видовете препарати за разтопчване на лед и сняг и какви са техните особености:

Препарати за разтопяване на лед и сняг: твърди (гранулирани) – това е може би най-широката и популярна група препарати за разтопчване на лед и сняг. В нея се намират както продукти, свързани с предотвратяването на заледявания и поледици по определени повърхности, така и артикули за премахване на по-специфични форми, като например ледени висулки по покриви. Като обща и отличителна черта за групата препарати за разтопчване на лед и сняг ще посочим твърдото състояние (най-често гранули) на самите продукти. По-голямата част от твърдите препарати за разтопчване на лед и сняг имат изключително висока топяща способност, удължен ефект на действие и минимално въздействие върху околната среда. В допълнение, е възможно те да се използват дори при много ниски температури навън, като нормалната им ефективност ще си е налице.

Препарати за разтопяване на лед и сняг: течни - в тази група препарати за разтопчване на лед и сняг влизат най-вече размразителите за пътища и други обществени места, като например градини и паркове, летища и пристанища, мостове и т.н. Химикалите, съдържащи се в повечето течни препарати за разтопчване на лед и сняг, се разграждат по естествен път, без да оставят видими следи в околната среда. Това ги прави подходящи за използване на екологично чувствителни места и зони. На външен вид обикновено представляват безцветни и прозрачни течности, и могат да се употребяват при екстремни температури (до - 30 °C и дори повече).

Препарати за разтопяване на лед и сняг: противообледителни препарати – група продукти за разтопчване на лед и сняг, която съдържа главно спрейове за размразяване. Въпросните спрейове се използват, за да се предотврати замръзването на стъкла, врати и други части от автомобилите. Много са ефективни и същевременно лесни за употреба. Всичко, което трябва да направите, е просто да напръскате вратата на своята кола, и ще си гарантирате, че тя няма да замръзва и ще се отваря без никакви проблеми. В допълнение, няма опасност съответните препарати за разтопчване на лед и сняг да предизвикат корозия или пък да увредят боята или гумените уплътнения на превозното средство.

Препарати за разтопяване на лед и сняг: антифриз – антифризът представлява течност, която е устойчива на замръзване и се използва за охлаждане в двигатели с вътрешно горене. Основното й предназначение е да възпрепятства замръзването на течността в охладителната система на двигателя.

Препарати за разтопяване на лед и сняг: зимни течности за чистачки - още една група продукти, чието предназначение е тясно свързано с нормалното функциониране на превозните средства в рамките на зимните месеци. Тези продукти почистват стъклата на автомобилите от мазни петна, сол и характерни за най-студения период от годината зацапвания. Техните функции гарантират по-добра видимост и безопасно придвижване по пътя както за конкретния шофьор, така и за всички други участници в движението.

Препарати за разтопяване на лед и сняг: разпръсквачки – разпръсквачките са уреди, които осигуряват надеждното и ефективно разпръскване на препаратите за разтопчване на лед и сняг. Благодарение на тях цялостният процес по поддържане на пътищата и повърхностите чисти и в нормално състояние се улеснява значително.

Съвети при избор и употреба на препарати за разтопяване на лед и сняг

Продължаваме с няколко полезни съвета, свързани с избора и употребата на препарати за разтопчване на лед и сняг. Важно е да се подходи правилно към тези процеси, за да бъде постигнат максималният ефект, който препаратите за разтопчване на лед и сняг са способни да ви предоставят. Ето кои практики е добре да спазвате, когато става въпрос за препарати за разтопчване на лед и сняг:

- препарати за разтопяване на лед и сняг: надеждно информиране – преди да направите избор на конкретен препарат за разтопчване на лед и сняг, трябва да се информирате дали неговите свойства и характеристики отговарят на целите и предназначенията, за които сте го предвидили. Имаме предвид най-вече свойтва като агрегатно състояние (твърдо, течно и т.н.), начин на действие, ефективност в различни ситуации. Задължително прочетете описанието на съответния препарат за разтопчване на лед и сняг, а ако то не ви е достатъчно – се обърнете за допълнителна информация към производителя или търговеца.

- препарати за разтопяване на лед и сняг: следване на инструкциите - не забравяйте да следвате инструкциите, дадени от производителя при работа с препарати за разтопчване на лед и сняг. Въпросните инструкции ще ви дадат представа за това какво количество да използвате, как да го употребявате и дали избраният препарат за разтопчване на лед и сняг има странични свойства. Така ще можете да си гарантирате повече ефективност, както и сигурност за себе си и своите принадлежности, докато използвате препарата за разтопчване на лед и сняг.

Препарати за разтопяване на лед и сняг от Preparati.bg

Препарати за разтопяване на лед и сняг от Preparati.bg: предимства на онлайн пазаруването – Preparati.bg предоставя всички ползи и преимущества на онлайн пазаруването. Започвайки от наличието на едно място и лесното намиране на необходимите препарати за разтопчване на лед и сняг, и стигайки до максимално опростените процедури за поръчка и доставка.

Препарати за разтопяване на лед и сняг от Preparati.bg: експресни доставки – ние от Preparati.bg се грижим за това поръчаните артикули да достигат възможно най-бързо до нашите клиенти. Посредством клиентския си профил в онлайн платформата можете да следите във всеки един момент статуса на направената поръчка. А ако стойността на заявените от вас препарати за разтопчване на лед и сняг е над 100 лв, доставката става напълно безплатна за територията на град София.

Заложете на Preparati.bg и се сдобийте с най-качествените препарати за разтопяване на лед и сняг на изгодни за вас цени!

Бързо действащ препарат за разтопяване на лед и сняг - КХ-25
Нов
Бързо действащ препарат за разтопяване на лед и сняг - КХ-25 се препоръчва  за борба с леда и утъпкания сняг на асфалтови и бетонни повърхности, които са проектирани и конструирани за работа при зимни условия. Количеството и действието на топене зависят от околната температура и от температурата на ..
69.00лв.
Препарат против заледявания и поледици АЙССТОП 15 кг.
Нов
Описание: АЙССТОП е гранулиран многокомпонентен противообледенителен материал с антикорозионни свойства. Той е мощно средство за топене на лед и сняг. Предимства: Ефективност при ниски температури; Удължен ефект на действие; Висока топяща способност; Намалени разходни норми-1..
65.00лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)