Меню
Количка

Препарати за почистване на мебели

Едва ли има дом в днешно време, в който препаратите да не играят значителна роля в процеса по поддържане на чистотата и хигиената. Различните препарати за дома имат множество приложения – от почистване на пода и отделните елементи от интериора до изпиране на дрехите и отпушване на каналите. В следващите редове ще разгледаме основните видове препарати за дома и ще ви дадем ценни съвети за това как да изберете най-подходящия за вашите нужди и изисквания артикул от тази категория. В допълнение, ще научите какви ползи и преимущества ще ви донесе пазаруването на препарати за дома от онлайн платформата Preparati.bg.


Кои са основните видове препарати за дома?Главният критерий, на базата на който препаратите за дома могат да се класифицират на отделни групи, са техните функции и приложения. Съобразно този критерий ще посочим три големи групи препарати за дома – перилни, почистващи и такива за канали. Нека да видим какви са особеностите и отличителните характеристики на всяка от споменатите групи препарати за дома:


Препарати за дома 1
Препарати за дома - подхранващ
1. Перилни препарати за дома – това са препарати за дома, които се използват в процеса на изпиране на дрехите. Няма значение дали въпросното изпиране става ръчно или за целта се използва автоматична перална машина. В категорията на перилните препарати за дома влизат доста разновидности такива – прах за пране, капсули за пране, омекотители, сапуни за пране и т.н. Изборът измежду тях става на базата на редица критерии, като например цвета на дрехите, температурата на водата, при която ще се перат, допълнителните функции (ароматизиране) и т.н.


2. Почистващи препарати за дома – от друга страна, почистващи се наричат препаратите за дома, служещи за поддържане на чистотата и хигиената на подове, стени, прозорци, домакински уреди и други елементи от интериора. Сред тях има универсални почистващи препарати за дома, както и такива с по-специализирани функции, насочени към конкретно приложение. Като пример за вторите можем да посочим продукти, предназначени за почистване на мебелите, или пък такива за съдове или стъклени повърхности.


3. За канали – като отделна категория препарати за дома ще обособим тези за отпушване на канали. Тяхната основна функция е да се справят с мазнините и другите натрупвания, и да възстановяват нормалната работа на канализационната система. По принцип препаратите за дома, които се използват за отпушване на канали, се разделят на два типа – биоензимни и химически. Специално за каналите в дома по-предпочитани са биоензимните препарати, които са направени от чисти природни продукти и не носят никакъв риск за човешкото здраве. От друга страна, химическите препарати биха могли да бъдат доста по-ефикасни, когато става въпрос за по-сериозни запушвания и проблеми с канализацията в дома.


На какви критерии трябва да отговарят препаратите, използвани във вашия дом?


Не само е нормално, но и абсолютно наложително да сте взискателни към препаратите, които ще бъдат използвани във вашия дом. Въпросните препарати за дома трябва да отговарят на редица критерии. Най-важните сред тях ще посочим по-надолу в текста:


- сигурност и безопасност – разбира се, няма как да не поставим човешката сигурност и безопасност на първо място. Препаратите за дома не трябва да носят риск за вашето здраве, както и за това на близките ви хора. За да се уверите в последното, ви съветваме винаги преди покупка да оглеждате етикетите със съдържанието на въпросните препарати за дома. И без да сте химик, бихте могли да научите доста полезна информация от тези етикети. А в случай, че искате допълнителни гаранции относно сигурността на продуктите, които използвате в дома си, ви съветваме да заложите на био препаратите. Качествените био препарати за дома са произведени според последните екологични норми и стандарти, като отделяните от тях вредни за човека и околната среда вещества са сведени до минимум.


- съответствие с желаното приложение – много внимавайте относно конкретните приложения на набелязания от вас препарат за дома. Има препарати за дома със сравнително по-широки приложения (пране, почистване и т.н.), както и по-тясно специализирани такива (за почистване на под, почистване на съдове). Ако не сте наясно с пълния спектър от приложения, за които може да се използва съответният препарат за дома, най-добре се обърнете към производителя или търговеца за повече информация.


- допълнителни функции и екстри– в зависимост от нуждите и изискванията си, бихте могли да потърсите препарат за дома, който освен нормалните за такъв тип продукти функции, да ви предоставя и допълнителни такива. Някои перилни препарати за дома например предоставят функцията „ароматизиране“, позволявайки дрехите ви освен чисти и спретнати, да са и наситени с аромати, които носят свежест и положителна енергия в ежедневието ви. В други перилни препарати за дома пък са добавени омекотители с оглед гарантирането на повече мекота на дрехата и нежност на нейния контакт с човешката кожа.


Препарати за дома от Preparati.bg


Най-големият български сайт за препарати – Preparati.bg е най-големият български сайт за препарати, в това число и на такива за дома. При нас е налице изключително богата и разнообразна продуктова гама от перилни, почистващи и препарати за каналите в дома. Продуктова гама, в която всеки един потребител може да открие подходящия продукт за своите нужди, изисквания и предпочитания.


Преимуществата на онлайн пазаруването – ние от Preparati.bg се стремим да предоставяме на клиентите си всички ползи и преимущества на онлайн пазаруването. Започвайки от удобната навигация, улесняваща намирането на желаните препарати за дома, и стигайки до бързите и опростени процедури за поръчка и доставка. Благодарение на Preparati.bg ще забравите за продължителните и изнервящи обиколки по специализираните магазини, които отнемат прекалено голяма част от вашето и без това напрегнато ежедневие.


Експресни доставки - Preparati.bg се грижи и за това поръчаните артикули да достигат възможно най-бързо до потребителя. Посредством клиентския си профил можете да следите във всеки един момент статуса на вашата поръчка. А в случай, че стойността на въпросната поръчка е над 100 лв, доставката става напълно безплатна за територията на град София.


Кои са основните видове препарати за дома?

На какви критерии трябва да отговарят препаратите, използвани във вашия дом?

Препарати за дома от Preparati.bg

Тема: HG International
HG мощен почистващ препарат за градински мебели Този HG препарат ефикасно и лесно премахва упорити замърсявания от всички пластмасови градински мебели. Идеален за третиране на епоксидна смола, поцинковани и алуминиеви повърхности. Начин на употреба: Напръскайте повърхността и оставете да действа..
12.20лв.
Тема: HG International
HG препарат за почистване на твърда дървесина Това е специален, мощен, концентриран препарат за почистване на градински мебели, вътрешни дворове, палуби, декинг, огради, перголи и други конструкции от твърда дървесина. Прониква дълбоко в порите, премахва следите от атмосферно замърсяване и други н..
24.60лв.
Тема: Sano
Предназначение: 20 бр. влажни кърпи за почистване на мебели. Подходящ за всички видове дърво, плотове, метали, пластмаса, кожа, изкуствена кожа, боядисано дърво и мрамор. Предпазва дълготрайно мебелите.Внимание: Не чистете в близост до хранителни продукти. Не употребявайте за подови настилки – хлъзг..
5.20лв.
Тема: Apta
Предназначение:Почистващ и подхранващ спрей за мебели Apta Nutri с пчелен восък и екстракт от китайско дърво.Благодарение на специалната си формула, обогатена с екстракт от китайско дърво, препаратът Апта с пчелен восък предпазва, подхранва и придава блясък на вашите мебели от дърво. Препаратът..
6.30лв.
Тема: Apta
Предназначение:Препарат спрей за почистване на мебели антистатик Apta Caprizz. Благодарение на новата си формула Апта препарат за всякакви повърхности предпазва, придава блясък и запазва естествената красота на вашите мебели. Неговата антистатична формула с дълготрайно действие Ви гарантира отличен ..
5.00лв.
Тема: Hyssopus
Препарат за общо почистване Hyssopus Цветя 1.5л за професионална и масова употреба. КонцентратПредназначение: за почистване на подове, ламинат, паркет, теракот, мебели, кухненски плотове и др.Preparati.bg препоръчва следния начин на употреба:За под: разтворете 50 мл. препарат в 10 л. вода. За интери..
3.70лв.
Тема: Sano
Сано спрей за мебели 4в1 – четири действия в едно: * Чисти * Полира * Защитава дървото * Отблъсква праха Предназначение:Почиства и лъска мебелите, докато бършете прах от тях. Премахва мръсни петна и отпечатъци от пръсти. Подходящ за всички видове мебели - дърво, гитенакс и метал. Обогатен на прол..
4.80лв.
Тема: Sano
Сано спрей за мебели 4в1 – четири действия в едно: * Чисти * Полира * Защитава дървото * Отблъсква праха Предназначение:Препарат за почистване на мебели с помпа Sano. Почиства и лъска мебелите, докато бършете прах от тях. Премахва мръсни петна и отпечатъци от пръсти. Пдходящ за всички видове мебели ..
6.90лв.
Тема: Max Cleaner
Описание:Универсален препарат за почистване на баня, кухня и WC Max Cleaner.Предназначение: Универсален препарат за почистване на вашата баня, кухня и тоалетна. Благодарение на новата си формула и висока пенливост, препаратът е подходящ за почистване на санитарен фаянс, вани, мивки, душ кабини, инок..
4.40лв.
Тема: Sano
Предназначение: Универсален почистващ препарат - спрей пяна "Пръскай и бърши" Sano. Почиства всякакви повърхности от мазнини и мръсотия без изплакване, с подобрена антибактериална формула. Подходящ за фаянс, мрамор, керамика, кухненски шкафове и плотове, микровълнови печки, изделия от пластмаса..
5.30лв.
Тема: Sano
Предназначение: Почиства всякакви повърхности от мазнини и мръсотия без изплакване, с подобрена антибактериална формула. Подходящ за фаянс, мрамор, керамика, кухненски шкафове и плотове, микровълнови печки, изделия от пластмаса и гитенакс, емайл, печки, мивки, кранове, вани, душ-кабини, стени с лате..
3.40лв.
Описание: Универсален почистващ препарат Еко Профи 0.650л.ЕКОПРОФИ – концентрат – нископенящ, с лек приятен аромат. Приложение: за почистване на административни сгради, бизнес центрове, хотели, ресторанти, магазини, производствени помещения, машини и др. Preparati.bg препоръч..
7.00лв.
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)