Меню
Количка

Прах за пране

Как да изберете подходящия прах за пране?


Прахът за пране е традиционният и все още най-широко употребяван тип перилен препарат. Той се грижи за това дрехите ви да бъдат чисти, спретнати и със запазени характеристики във времето. За да постигнете максимални резултати по отношение външния вид и състоянието на дрехите обаче, трябва да изберете подходящия прах за пране. Подобен избор зависи от няколко основни фактора, като например типа на праха за пране, температурата на водата, за която е предвиден, допълнителните му функции и т.н. Ето какво трябва да знаете за изброените дотук фактори, свързани с праха за пране:
Прах за пране 1
Прах за пране


- прах за ръчно пране или за пералня – това е първият въпрос, на който трябва да си отговорите при търсене на прах за пране. Разбира се, понастоящем доста по-популярно е използването на перална машина с оглед по-бързото и лесно извършване на процеса. В същото време обаче ръчното пране все още се практикува, особено при копринени блузи, фино бельо и като цяло деликатни материи, чието пускане в пералня би могло да навреди на цвета и формата им. На пазара се предлагат прахове, които са специално предназначени както за ръчно пране, така и за перални машини. Така че изберете точния за вас прах в зависимост от метода, който използвате за почистване на дрехите си.

- температура на водата - наличните на пазара прахове за пране се различават и по отношение на това за каква температура на водата са предвидени. В повечето случаи въпросната температура е посочена върху опаковката. Това съвсем не означава, че е забранено или вредно конкретният прах за пране да се използва при различна температура на водата. Твърде вероятно е обаче ефективността му в подобна ситуация да бъде значително по-малка. В този смисъл ви съветваме да съобразявате избора си на прах за пране и с температурата на водата, на която обикновено залагате.


- допълнителни функции – една от най-често срещаните допълнителни фукции при праховете за пране е ароматизирането на дрехите. Дали ще изберете прах за пране с или без добавен аромат зависи от вашите лични нужди и изисквания. В случай, че искате освен чистота и мекота, вашите дрехи да носят и определен предпочитан от вас аромат, то спокойно можете да заложите на прахове за пране с подобна функция. Ако обаче страдате от алергии или кожата ви лесно се раздразва, ви съветваме да предпочетете прах за пране без добавени аромати.


- марка – марката също не е без значение, когато става въпрос за избор на прах за пране. Препоръчително е да залагате на познатите и утвърдени на пазара марки, които много по-трудно биха си позволили да направят компромис с качеството и надеждността на своите продукти и да рискуват доброто си име сред потребителите. В онлайн платформата Preparati.bg можете да намерите прахове за пране, принадлежащи към каталозите на брандове като Apta, Sano, ИЗИ и т.н. Прахове, които ще ви гарантират отлични резултати по отношение на вашето пране.


Прах за пране – съвети при използване

Продължаваме с няколко полезни съвета и практики, които е добре да следвате при използването на праха за пране. Тези полезни съвети и практики ще ви помогнат да перете по-ефективно и резултатно, и да не се сблъсквате с проблеми и главоболия по време на процеса. Вижте какво точно имаме предвид:


- внимавайте с количеството – редица хора имат навика да слагат по-голямо количество прах за пране в пералнята, отколкото е нужно. Това обаче не само няма да направи процеса по-ефективен, но и ще ви донесе определени негативи. От една страна, прахът за пране няма да може да се отмие и ще се наслои върху самите дрехи, причинявайки щети върху вида и състоянието им. От друга, подобна практика несъмнено ще доведе и до по-честата нужда от купуване на прах за пране и съответно до по-високи разходи.


- предварителна обработка на петна – когато става въпрос за сериозни зацапвания по дрехите от храна или мастило например, трябва да се действа своевременно. Дори най-добрият прах за пране няма да ви донесе желаните резултати, ако чакате петното да засъхне и едва след това пуснете съответната дреха в пералнята. Препоръчваме ви предварително да накиснете дрехата в леген, добавяйки към водата и малко препарат за петна. След като престои известно време така, можете да я прехвърлите в пералната машина, залагайки на подходящата температура и на удачен прах за пране.


- не слагайте прекалено много дрехи – наличието на прекалено много дрехи в барабана на пералнята ще ви създаде проблеми в поне няколко аспекта. От една страна, прахът за пране няма да може да достигне до всички дрехи и да окаже желаното въздействие върху тях. От друга, съществува риск от смачкване и деформиране на самите дрехи. И не на последно място, по този начин лагерите на пералната машина се износват по-бързо и съответно нейният живот се намалява.


Прах за пране от Preparati.bg


Прах за пране от Preparati.bg: най-големият български сайт за препарати – избирайки Preparati.bg, вие получавате достъп до най-голямата българска онлайн платформа за препарати, в това число и прахове за пране. Което означава, че на едно място ще намерите всичко, което ви е нужно от продуктовата категория „Прах за пране“. Благодарение на Preparati.bg ще забравите напълно за изтощителните обиколки по редица специализирани търговски обекти, които освен всичко друго отнемат значителна част от времето ви. При нас със сигурност ще е налице подходящият прах за пране, който да отговаря на вкусовете и изискванията ви, както и на характеристиките на вашите дрехи.


Прах за пране от Preparati.bg: експресни доставки – експресните ни доставки ще се погрижат за това поръчаният прах за пране да достигне до вас във възможно най-кратки срокове. Самият статус на поръчката можете да следите във всеки един момент в своя потребителски профил. А в случай, че тя е на обща стойност над 100 лв, то доставката става напълно безплатна за територията на град София.


Прах за пране от Preparati.bg: периодични намаления - в раздел „Промоции“ можете да следите периодичните намаления, които правим в цените на определени наши артикули. Подобни оферти ще ви дадат възможност да се сдобиете с най-качествените прахове за пране и други типове перилни препарати на максимално изгодни за вас цени.


Как да изберете подходящия прах за пране?

Прах за пране – съвети при използване

Прах за пране от Preparati.bgТема: Изи
Описание: Прах за бяло пране ИЗИ 160гр.1. Лек и пухкав прах, който пере с обема си, а не с килограмите2. 100 % разтворимост във вода3. Концентрирана формула, с която перете отлично, но с по-малко препарат4. Балансирана комбинация от 5 ензима, които помагат за премахване на упорити петна5. Грижа за ..
1.80лв.
Тема: Изи
Описание: Прах за бяло пране ИЗИ 400гр  1. Лек и пухкав прах, който пере с обема си, а не с килограмите2. 100 % разтворимост във вода3. Концентрирана формула, с която перете отлично, но с по-малко препарат4. Балансирана комбинация от 5 ензима, които помагат за премахване на упорити петна5...
3.30лв.
Тема: Sano
Описание: Прах за пране Sano Maxima Musk е подходящ за всички видове перални машини и всякакви температури. Той съдържа ОДРИЛ за неутрализиране на лошите миризми. Препаратът също така, се характеризира с високото съдържание на ензимен концентрат(БИО), който спомага за ефективното отстраняване ..
9.80лв.
Тема: Apta
Апта прах за пране концентрат - планинска свежест Новата концентрирана формула на прах за пране концентрат Apta Advance, осигурява искряща белота на вашето пране. Активните перилни агенти премахват петна от всякакво естество. Благодарение на аромата цялото ви пране ще ухае на планински въздух.P..
11.90лв.
Тема: Sano
Употреба: Сано Максима Черно е специално създаден да предпазва и освежава черното и цветно пране. Подходящ е за всички видове перални машини, както и за всякакви температури. Отстранява ефективно петна от вино, чай, кафе, плодове, трева и др.Preparati.bg препоръчва следния начин на употреба: Sano M..
9.80лв.
Тема: Sano
Употреба:  Сано Максима Био съдържа голямо количество ензими с оглед на по-ефикасното отстраняване на петна от яйца, кръв, шоколад, сос, кетчуп, мазнини и всякакви видове петна от храна. Този перилен препарат е подходящ за всички видове перални машини и всички температури, за пране на памук, с..
9.80лв.
Тема: Sano
Описание: Сано Максима Адванс съдържа активен кислород, който освежава белите материи и осигурява защита на цветните такива. Премахва упорити петна от кафе, чай, вино, сосове, както и други видове петна. Опаковката съдържа мерителна лъжичка.Preparati.bg препоръчва следния начин на употреба: Sano..
9.80лв.
Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)