Меню
Количка

Препарати за септични ями и пречиствателни станции

 

Какво представляват септичните ями и защо са нужни препарати за почистването им?

По своята същност септичните ями представляват конструкции, чиято основна функция е свързана с пречистването на отпадни води. Обикновено те се изграждат на места, където няма централна канализация или пък са налице специфични изисквания относно движението на отпадните води (например около химически заводи, кланици и т.н.). Постоянното преминаване на отпадни води през септичните ями несъмнено довежда до натрупване на голямо количество вредни бактерии и микроорганизми на едно място. Количество, което ако не се ограничава периодично, може да доведе до разпространението на болести и зарази наоколо. Именно поради тази причина е нужно използването на специализирани почистващи препарати. Почистващи препарати, които да минимизират всички рискове за околната среда и живущите в близост до подобни съоръжения хора. В следващите редове ще разберете какви са основните функции, изпълнявани от препаратите за септични ями. В допълнение, ще изведем ползите и преимуществата от пазаруването на препарати за септични ями от Preparati.bg.

 

 

Препарати за септични ями – основни свойства и функции

Няколко са основните свойства и функции на препаратите за септични ями. Тези свойства и функции са свързани както с обезопасяването на средата наоколо, така и с поддържане функционалността на самите съоръжения. Ето малко повече информация за всяко едно от тях:

1. Намаляване на вредните бактерии и микроорганизми – няма как да не започнем с тази функция, тъй като тя е сред главните причини за създаването на продуктовата категория „Препарати за септични ями“. Действително е нужно количествата вредни вещества, съдържащи се в септичните ями, да бъдат ограничавани до определен лимит. В противен случай може да се стигне до разпространението на зарази и болести в съответния район. Ефективните препарати успешно се справят с тази задача, като дори премахват и обичайните неприятни миризми, излизащи от подобни съоръжения.

2. Повишаване функционалността на септичната яма – препаратите от тази категория по принцип са направени от активни бактерии и ензими, които бързо се размножават. Когато попаднат в септичните ями посредством препарата, въпросните бактерии и ензими започват да се хранят именно със събраните в нея отпадъци. В резултат тези отпадъци се разграждат и съответно освобождават обем, повишавайки функционалността на съоръжението.

3. По-рядко изпомпване – това е до голяма степен свързано с предишното свойство на препаратите за септични ями, а именно разяждането на наличните в тях отпадъци. Последното съвсем логично води до намаляване на нуждите от изпомпване на ямите с помощта на септичен камион. Разбира се, необходимостта от подобна дейност не отпада напълно, но при редовното използване на специални препарати, е възможно тя да се практикува много по-рядко.

4. Предпазват хората и околната среда – в по-голямата си част препаратите за септични ями са напълно безвредни за хората, животните и околната среда като цяло. Това е така поради био ензимите и бактериите, съдържащи се в тях. Въпросните био ензими и бактерии разяждат само и единствено наличните в септичните ями отпадъци, без да оказват вредно влияние върху елементите на средата наоколо. Изключение са силните химически препарати, но те се използват главно в случаи, в които са налице сериозни запушвания и проблеми с функционалността на съоръженията.

 

Съвети при избора и използването на препарати за септични ями

Продължаваме с няколко съвета, свързани с избора и използването на продуктите от категория „Препарати за септични ями“. Трябва да спазвате определени полезни практики в това отношение, за да постигнете максимална ефективност във връзка с отпушване и запазване функционалността на септичните ями. Ето най-важните такива практики, свързани със специализираните препарати:

- изберете най-подходящата форма на продукта – по принцип препаратите за септични ями се предлагат на пазара в най-различни форми. От таблетки до прахове и в течно състояние. Помиослете предварително коя форма на препаратите за септични ями е най-подходяща за вашите нужди и ще ви улесни максимално в процеса по почистване на септичната яма. Надеждните производители и търговци ще ви дадат изчерпателна информация за точното действие и функции на набелязания от вас препарат за септични ями.

- следвайте инструкциите – преди да започнете да използвате закупения препарат за септични ями, задължително трябва да прочетете инструкциите за употребата му. Възможно е те да са дадени върху самата опаковка или пък на отделна листовка, вървяща заедно с продукта. Внимателно прегледайте въпросните инструкции, за да използвате препарата за септична яма по най-правилния начин и съответно да постигнете максималните възможни резултати, на които той е способен.

 

Препарати за септични ями от Preparati.bg

Preparati.bg е най-големият български сайт за препарати, в това число и на такива за септични ями. Ето ползите и преимуществата, които ще ви донесе пазаруването при нас:

Препарати за септични ями от Preparati.bg: богата продуктова гама – в Preparati.bg ще намерите богата продуктова гама от препарати за септични ями. Препарати за септични ями с разнообразни форми, свойства и функции, както и принадлежащи към каталозите на различни брандове и марки. Това ще ви даде възможност да изберете наистина най-подходящия за своите нужди и изисквания препарат за септични ями, който ще постигне желаните резултати.

Препарати за септични ями от Preparati.bg: био продукти – почти всички препарати за септични ями, предлагани в онлайн платформата Preparati.bg, са направени от био продукти. Продукти, които освен, че са ефективни по отношение почистването на септични ями, са и напълно безопасни за човешкото здраве. С био препаратите от Preparati.bg си гарантирате високо качество, максимална резултатност и пълна сигурност.

Препарати за септични ями от Preparati.bg: бързи доставки – и не на последно място, ние от Preparati.bg ще ви гарантираме възможно най-бързи доставки на поръчаните от вас препарати за септични ями. По този начин ще можете да реагирате своевременно, дори да става въпрос за сериозни ситуации, свързани със запушване и рязко намаляване на функционалността на септични ями. Посредством клиентския си профил в Preparati.bg имате възможност да следите във всеки един момент статуса на вашата поръчка. А в случай, че стойността на заявените от вас препарати е над 100 лв, то доставката ще бъде напълно безплатна за територията на град София.

Описание: Активира и ускорява около десет пъти биологичните процеси при биодеградация на различни субстракти, като заменя анаеробното гниене с аеробно разграждане. Редуцира неприятните миризми. Значително нараства съдържанието на кислород във водата. Сфери на приложение: езера, рибарници, био..
15.90лв.
Дехлоратор Био Макс  - премахва остатъчния хлор във водата Състав: Активно вещество - натриев сулфит - 92%, зеолит - 6 %, натриев сулфат - 2%, Дозиране: Една супена лъжица /10 гр./ на 1 куб.м. вода Preparati.bg препоръчва следния начин на употреба:  Една супена лъжица /10 гр./ изсипет..
9.60лв.
Описание: Пероксидни таблетки за третиране на отпадъчни води Екосепт Макси 1.2 кг.  Предназначение: Ускоряване на биологичното разграждане и намаляване на миризмите в септични ями, колектори, канализационни системи и др. Таблетката Екосепт комбинира две действия в едно, окислява натрупана..
35.00лв.
Описание: Пероксидни таблетки за третиране на отпадъчни води Екосепт Макси 1кг. Предназначение: Ускоряване на биологичното разграждане и намаляване на миризмите в септични ями, колектори, канализационни системи и др. Таблетката Екосепт комбинира две действия в едно, окислява натрупаната утайка по ..
32.00лв.
Описание:  ПРЕПАРАТ ЗА СЕПТИЧНИ ЯМИ БИО ТОП 2000      Бактериално число:  45 x 106 / гр. Специална селекция от микроорганизми, ензими и компоненти на растежа, които ускоряват процесите на биологична деградация на органичните отпадъци в сеп¬тични ями. Премахва миризмите. Регулира функциониране..
27.00лв.
Препарат за поддържащо трериране на пречиствателна станция БИО МАКС 3112- 1
Нов
Описание: Препарат БИО-МАКС 3112-1 е създаден на основата на непатогенни микроорганизми /аеробни бактерии/. Те живеят и се размножават използвайки органичните отпадъци, като източник на храна. За целта те произвеждат ензими, които разрушават сложните органични молекули на по-прости, които в после..
63.00лв.
   Препарат БИО МАКС 3112 е създаден на основата на непатогенни микроорганизми /аеробни бактерии/. Те живеят и се размножават използвайки органичните отпадъци, като източник на храна. За целта те произвеждат ензими, които разрушават сложните органични молекули на по-прости, които в последств..
38.00лв.
Б.И.О.С.С - Биологично Изчистване и Отпушване на Септични Системи Описание: Препаратът е съставен само от аеробни микроорганизми, ензими и специална пероксидна добавка, която бавно освобождава кислород и поддържа аеробния процес на биодеградация. Действие: БИОСС означава живот, но също т..
9.00лв.
ФИРМА ЕКО МАКС БИО "БИОТЕХНОЛОГИИ ЗА ЕДИН ПО-ЧИСТ СВЯТ" Б.И.О.С.С - Биологично Изчистване и Отпушване на Септични Системи 170гр   Preparati.bg препоръчва следния начин на употреба: Цялата опаковка се изсипва в 10л. вода, разбърква се, изчаква се 30 мин. и се изсипва директно в септич..
27.00лв.
Описание: БИО-МАКС  3113  Биоензимен препарат за битови септични ями и селски тоалетни    Комбинация от микроорганизми, ензими, окислители с бързо и бавно действие, инертни носители. Предотвратява натрупването на органични отпадъци, като ги разгражда до 85%. Премахва миризмите. Редовната употре..
27.00лв.
Описание:  ПРЕПАРАТ ЗА СЕПТИЧНИ ЯМИ БИО ТОП  МАГНУМ    Бактериално число:  80 x 106 / гр. Специална селекция от микроорганизми, ензими и компоненти на растежа, които ускоряват процесите на биологична деградация на органичните отпадъци в септични ями. Премахва миризмите. Регулира функционира..
38.00лв.
Описание: ПРЕПАРАТ ЗА СЕПТИЧНИ ЯМИ БИО ТОП ТУРБО   Бактериално число:  50 x 106 / гр. Специална селекция от микроорганизми, ензими и компоненти на растежа, които ускоряват процесите на биологична деградация на органичните отпадъци в сеп¬тични ями. Премахва миризмите. Регулира функционирането..
32.00лв.
Показва 1 до 12 от 16 (2 страници)