Меню
Количка

Дезинфектант за повърхности Милениум - течен концентрат 1л.

Дезинфектант за повърхности Милениум - течен концентрат 1л.
Дезинфектант за повърхности Милениум - течен концентрат 1л.
21.50лв.
  • Наличност: В наличност
  • Модел: 042-2110
  • Тегло: 1.00kg

Описание

Описание: Препарат за дезинфекция на повърхности - МИЛЕНИУМ
Номер на издаденото разрешение за пускане на пазара: 0176-2/10.08.2008 г.

Наименование на активните вещества:
- Алкил-диметил-бензиламониевхлорид /бензалкониев хлорид/
- Без алдехиди, феноли и хлорни съединения.

Съответствие с Европейските стандарти:
Анализите са направени по изискванията на европейските стандарти в акредитирана лаборатория.
БДС EN 1276 количествено изпитване за оценяване на бактерицидно действие на химични дезинфектанти и антисептици, използвани в хранителната и индустриалната област, в бита и в обществения сектор.
БДС EN 1650 за оценяване на фунгицидното действие на химични дезинфектанти и антисептици, използвани в хранителната и индустриалната област, в бита и в обществения сектор.
БДС EN 13697 количествено изпитване върху непореста повърхност за оценяване на бактерицидното и/или фунгицидно действие на химични дезинфектанти и антисептици, използвани в хранителната и индустриалната област, в бита и в обществения сектор.

Области на приложение:
Концентриран течен препарат с бактерицидно /в т. ч. Salmonella/, фунгицидно / C. albicans, A. niger/ и вирусоцидно действие. По данни на фирмата вносител на активната съставка и указание за изпитване на химичните дезинфекционни средства на немското дружества за химия и микробиология (DGHM) е потвърдено неговото действие върху вируси с липидна обвивка, водорасли, гъби, плесени, HIV, Hepatitis B Virus, Influenza A2-Asian, Colorado Virus, Virus Grippal PR8, Poxvirus, Virusvaccinal, Adenovirus и др., като области на приложение са:
* Почистване и дезинфекция на повърхности в обекти на индустрията, туристическата и хранително-вкусоватa промишленост, козметична и фармацевтична промишлености, ветеринарни обекти, здравни и лечебни заведения;Обществени обекти(ресторанти, обществени заведения и кухни, транспортни средства, училища, детски ясли, магазини, офиси, фитнес)
* Дезинфекция на водни басейни
* Дезинфекция на разфасовъчни линии в области на произвоство на храни и напитки
* Дезинфекция на посуда,прибори за хранене и обекти на търговия с храни

Preparati.bg препоръчва следния начин на употреба:

Може да се нанася с пулверизатор, гъба, кърпа, моп и преса за изцеждане.
* Силно замърсени повърхности и наличие на плесени: чрез омокряне с 4% р-р /40мл. до 1л. вода/ при време на въздействие 5 мин.
* Средно замърсени повърхности: чрез омокряне с 2% р-р /20 мл до 1 л. вода/ при време на въздействие 10 мин.
* Слабо замърсени повърхности: чрез омокряне с 1% р-р /10мл. до 1л. вода/ при време на въздействие 15 минути. Използва се при извършване на редовна дезинфекция.

При възможност за ползване на по-големи експозиции:
0,5% р-р /5мл. до 1 л. вода/ при време на въздействие 30 минути.
0,25% р-р /2,5 мл. до 1 л. вода/ при време на въздействие 90 минути
Дезинфекция на посуда, прибори за хранене и друго оборудване в обекти за производство и търговия с храни: чрез потапяне в 1% р-р при време на въздействие 3-5 минути.
Повърхности, които са в контакт с храни, посуда, прибори за хранене, след изтичане на времето на въздействие се изплакват с питейна вода.
Продуктът е съвместим с всички видове повърхности: синтетични (PVC, гума, линолеум), керамика, камък (натурални камъни, мрамор, гранит, клинкер, както и др.), боядисани и лакирани, цимент, пластмаса, алпака, алуминий, цветни метали, хромирани повърхности и др.
Продуктът е слабо токсичен като концентрат и биоразградим.

Произведено в България